Polityka prywatności

Polityka Prywatności dotyczy zasad korzystania z serwisu www.tginstalacje.pl, który w dalszej części nazywany jest Serwisem.  Przedstawiamy Ci sposób funkcjonowania Serwisu w odniesieniu do danych osobowych jego użytkowników.

Operatorem Serwisu i administratorem danych osobowych jest

TG Instalacje Sp. z o.o.

62-070 Dąbrowa k. Poznania
ul. Bukowska 49
Tel. 0-61 843 62 50

Jako administrator Serwisu dokładamy wszelkich starań, by dane pozyskane za jego pośrednictwem były przetwarzane w sposób zgodny z obowiązującymi przepisami prawa oraz by zapewnić ich bezpieczeństwo i poufność. Jeśli korzystasz z Serwisu, oznacza to, że akceptujesz zasady naszej Polityki Prywatności.

 

JAKIE DANE ZBIERAMY?

  • dane zapisywane automatycznie – są to dane pozyskiwane dzięki plikom cookies zapisywanym na urządzeniach, za pomocą których odwiedzasz Serwis (komputer, tablet, smartfon), a także znacznikom pixelowym oraz logom serwera, zapisywanym przez naszego operatora hostingowego. Zapoznaj się z Polityką cookies dostępną w naszym Serwisie.
  • dane podawane dobrowolnie – są to dane, które podajesz wypełniając formularze, które znajdują się w różnych miejscach naszego Serwisu.

 

DANE Z FORMULARZY

Gdy kontaktujesz się z nami za pośrednictwem formularzy umieszczonych w Serwisie, przekazujesz nam dobrowolnie następujące dane:

  • w przypadku formularza kontaktowego, umieszczonego w zakładce KONTAKT: imię i nazwisko, nazwa firmy, służbowy numer telefonu i adres e-mail oraz treść Twojej wiadomości
  • w przypadku formularza aplikacyjnego, umieszczonego w zakładce KARIERA: imię i nazwisko, nazwa stanowiska, o które się ubiegasz, kontaktowy numer telefonu i adres e-mail, a także plik CV, który nam prześlesz

 

UŻYCIE DANYCH Z FORMULARZY

Dane te wykorzystujemy w następujących celach:

  • w przypadku formularza kontaktowego – w zależności od Twoich preferencji: udzielenia odpowiedzi, nawiązania kontaktu lub przygotowania dla Ciebie dokumentów.
  • w przypadku formularza aplikacyjnego – zaproszenia Cię do udziału w procesie rekrutacji na wybrane przez Ciebie stanowisko, stanowisko odpowiadające Twoim kwalifikacjom, bądź przekazania odpowiedzi zwrotnej.

Może się jednak zdarzyć tak, że z uwagi na specyfikę Twojego zapytania lub prośby, której nie jesteśmy w stanie przewidzieć, będziemy musieli poprosić Cię o przekazanie nam dodatkowych danych lub uzupełnienie informacji niezbędnych do realizacji Twoich oczekiwań.

 

PRZETWARZANIE DANYCH

  • dane przetwarzane przez nas na podstawie Twojej dobrowolnej zgody przechowywane są do momentu, w którym nie cofniesz zgody na ich przetwarzanie.
  • W przypadku danych przekazanych w celu wzięcia udziału w procesie rekrutacji – do momentu wysłania wiadomości o zaprzestanie przetwarzania danych osobowych na adres e-mail: rodo@tginstalacje.pl
  • W przypadku wycofania przez Ciebie zgody po rozpoczęciu współpracy ograniczymy zakres przetwarzanych przez nas danych do niezbędnego minimum, wymaganego do zabezpieczenia ewentualnych roszczeń. W takiej ograniczonej postaci będziemy je przetwarzać przez kolejne 5 lat. Po upływie tego okresu Twoje dane będą całkowicie usunięte z naszej bazy.

 

LOGI SERWERA

Odwiedzając nasz Serwis automatycznie zapisują się tzw. logi systemowe. Są to anonimowe informacje, które dotyczą takich informacji jak: czas wizyty, rodzaj przeglądarki internetowej, adres IP, informacji o błędach (jeśli powstaną) itd. Standardowo logi serwera są przechowywane przez czas nieokreślony. Wykorzystujemy je do celów administracyjnych, w tym do poprawy funkcjonowania Serwisu.

 

UDOSTĘPNIANIE DANYCH

Dane mogą podlegać udostępnieniu upoważnionym podmiotom na podstawie przepisów prawa oraz zewnętrznym podmiotom związanym z TG Instalacje umowami powierzenia przetwarzania danych osobowych.

Wszystkie podmioty, którym w trakcie naszej współpracy powierzamy przetwarzanie danych osobowych, zapewniają odpowiednie sposoby zabezpieczenia danych oraz gwarantują ich pełne bezpieczeństwo.

Odbiorcami Twoich danych mogą być:

  • nasi pracownicy i współpracownicy, którzy mogą używać danych do wykonywania swoich obowiązków pracy
  • podmioty, którym zlecamy wykonanie usług związanych z przetwarzaniem danych osobowych, będą to np. podmioty świadczące usługi analityczne i badania opinii w Internecie, podmioty wykonujące kampanie mailingowe, agencje reklamowe itd.
  • partnerzy gospodarczy, z którymi współpracujemy, np. spółki powiązane, kancelarie prawne, banki, instytucje finansujące, podwykonawcy, firmy kurierskie i spedycyjne
  • organy publiczne, takie jak policja, izba celna, organy ścigania, w związku z prowadzonymi przez nie postępowaniami.

 

TWOJE PRAWA

W związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych przysługują Ci następujące prawa:

  • prawo żądania od nas dostępu do swoich danych osobowych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia (prawo do bycia zapomnianym)
  • prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych na potrzeby marketingu bezpośredniego, które powoduje zaprzestanie przetwarzania przez nas Twoich danych w ten sposób
  • prawo do wniesienia sprzeciwu z przyczyn związanych z Twoją szczególną sytuacją. Jednakże będziemy dalej przetwarzać Twoje dane osobowe w niezbędnym zakresie, jeżeli będzie istniał ku temu uzasadniony powód
  • prawo do przenoszenia danych przetwarzanych w związku z wykonaniem umowy lub na podstawie Twojej zgody oraz prawo do ograniczenia przetwarzania danych
  • jeżeli podstawą przetwarzania danych osobowych jest Twoja zgoda, posiadasz prawo do cofnięcia tej zgody w dowolnym momencie. Cofnięcie zgody nie wpływa jednak na zgodność z prawem przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych, którego dokonaliśmy na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Jeżeli uważasz, że przetwarzanie przez nas Twoich danych osobowych narusza przepisy prawa, możesz wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 

KONTAKT Z NAMI

Do kontaktu w sprawach dotyczących Polityki Prywatności i przetwarzania danych osobowych jest wyznaczony adres e-mail: rodo@tginstalacje.pl.

Możesz się z nami również skontaktować korespondencyjnie, pisząc na adres:

TG Instalacje Sp. z o.o.

62-070 Dąbrowa k. Poznania
ul. Bukowska 49

 

AKTUALIZACJE I ZMIANY

Zastrzegamy sobie prawo do aktualizacji i wprowadzania zmian w niniejszej Polityce Prywatności. Obowiązująca Polityka Prywatności jest dostępna na tej podstronie Serwisu. W związku z tym zachęcamy do regularnego śledzenia jej treści.